Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa konsola czy uzywana?

ConorMcGregor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupno nowej to zawsze 100% pewność, że nic nie jest uszkodzone jak i to, że w razie problemu możesz oddać na gwarancję.

Używka to jednak zawsze pewne ryzyko, chyba że od zaufanej osoby np. znajomego. Jednak jeśli chodzi o zakup od osoby, której nie znasz, przeczytaj dokładnie opis. Przy zakupie zwróć uwagę na datę zakupu konsoli, czas trwania gwarancji producenta jak i rozruchowej (10-14 dni zależnie od osoby), uszkodzenia mechaniczne, dodatkowe wyposażenie itp. Jeśli nie ma informacji o tym, skontaktuj się z tą osobą.

Sam niedawno miałem taki dylemat, ale wybrałem używaną. kosztowało mnie to 530zł z przesyłką za Slim 320GB (z delikatną rysą trochę ponad włącznikiem, słabo widoczna), jednym padem (pęknięty plasticzek, co trzyma śrubkę z lewej strony, ale naprawiłem to w kilka minut, pęknięcie bocznego plastiku przy lewym analogu, nie przeszkadza w funkcjonowaniu, poza tym drobne ślady użytkowania jak rysy itp), headset do rozmów, pełen zestaw okablowania, 2 gry (fifa 09, która tylko leży, bo fify nie lubię, oraz BF3 Premium Edition) oraz konto PSN z aktywowanym PS+ na rok (aktywowane w marcu).

To tylko przykład z życia, akurat tutaj miałem czystą sytuację, bo wiedziałem dokładnie co kupuję i w jakim to jest stanie. Najlepiej jak znajdziesz jakąś dobrą ofertę, powiedzmy na Allegro, przeanalizuj ją dokładnie, skontaktuj się wstępnie z właścicielem, niech poda wszystko to, co trzeba i jeśli będzie wszystko dobrze, powiedz, że ją kupujesz, lub żeby zarezerwował Ci konsolkę. 

Co do nowej, to wiadomo, że będzie to drożej niż z używką, czasem różnica jest spora. Ja sam nie żałuję, że kupiłem tą używkę, bo wątpię, że znalazł bym samą konsolę nową z takim dyskiem nawet bez pada za 500zł (chociaż teraz może... ), ale tu był pad, 2 gry no i konto z PS+, gdzie same konto jest warte blisko 200zł

Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci poszukać jakiejś dobrej oferty. Od miesiąca nie oglądałem ofert konsol w necie, więc może jakaś okazja się znajdzie. Jak coś podeśle Ci linki na PW, jak znajdę ;]

@Edit:

Cena też zależy od dysku oraz wersji. Przede wszystkim polecałbym Slim, później Classic, ale nie polecam SuperSlim, sporo opinii o tej wersji jest negatywnych. 

Jeśli będziesz kupował gry w wersji BOX, to pewnie wystarczy Ci 160GB (znając życie kupisz coś z PSN, promocje ;] ) na różne aktualizacje, gry (część gier BOX też potrzebuję danych na dysku np. GTA V ok 8,5GB ). Zależy co chcesz trzymać na dysku.

Ja mam pare gierek z PSN, trochę muzyki i trochę zdjęć a już mam ok 90GB wolnego przy dysku 320GB ;] 

Opublikowano

Jeżeli to xbox 360 albo PS3 to polecam zakupic z tablicy.pl. Spokojnie możesz podjechac przetestować itd. W sytuacji, gdy to konsola nowej generacji to zdecydowanie nową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...